Postavení Španělska ve světové ekonomice - Navrátilová, Hana (2008)
Práce se zabývá charakteristikou politických, ekonomických a obchodních vztahů mezi Španělskem a Latinskou Amerikou. Hlavním cílem je vzájemné srovnání těchto vztahů. Základem je položená hypotéza, že tradičně blízké vztahy a intenzivní politické vazby mezi Španělskem a Latinskou Amerikou ovlivňují jejich vzájemné vztahy ekonomické a obchodní. Snahou práce je obhájení, upřesnění nebo vyvrácení této hypotézy.