Finanční analýza společnosti UNIPETROL a její vliv na ekonomiku ČR - Svozílek, Jan; Ševčík, Miroslav, 1958-; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se zaobírá finanční analýzou společnosti UNIPETROL,a.s. a jejím zprostředkovaným vlivem na ekonomiku České republiky. Analýza společnosti se opírá o vymezení metodologického aparátu v teoretické části, který je pak aplikován na konkrétních datech z výročních zpráv podniku. Provázanost společnosti s ekonomikou je demonstrována na případu dceřiných společností, kde je naznačeno jak promlouvají do odvětvové struktury a ovlivňují trhy práce. Zvláštní pozornost byla věnována privatizaci společnosti, jejíž okolnosti se staly celospolečenským tématem. Logickým vyústěním práce je sumarizace zjištěných poznatků a predikce možného vývoje do budoucna.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; privatizace; zadluženost; bakalářské práce; privatization; debt; bachelor's theses