Česká národní banka v procesu přijetí eura - Böhm, Tomáš (2007)
Práce se věnuje problematice přijetí eura v ČR z pohledu centrální banky, přičemž zkoumá nejen postavení CB v ekonomice, tak i samotný proces přijetí eura. Práce se též zabývá pohledem na eurozónu z hlediska teorie měnových oblastí.