Hypoteční úvěry v ČR - Budilová, Lucie (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá hypotečními úvěry v České republice. V první kapitole jsou uvedeny základní charakteristiky hypotečních úvěrů, včetně jejich legislativní úpravy. Druhá kapitola se jmenuje Komparativní deskripce hypotečního trhu v ČR a má dvě větší části. Jedna část mapuje trh s hypotečními úvěry, zabývá se nabídkou hypotečních produktů jednotlivých bank, které jsou následně porovnány. Druhá část se snaží vybrat nejvhodnější produkt, pro modelového klienta, z hlediska délky fixace úroků a délky splatnosti. Třetí kapitola se zabývá vlivem hypoteční krize v USA na Českou republiku.