Finanční analýza PSP enegineering, a. s. - Červinková, Hana (2008)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu výrobního podniku PSP engineering, a.s., která je zaměřena na zjištění jeho celkového finančního zdraví, dosavadního vývoje a taktéž se snaží odhadnout jeho perspektivu do budoucna. V metodologické části jsou charakterizovány vybrané metody a postupy finanční analýzy, které jsou využity i v praktické části. Ta se skládá z více částí, kdy v úvodu je představena společnost PSP engineering a.s., její zaměření a dosavadní vývoj v posledních letech. Jako první je provedena extenzivní analýza zahrnující horizontální a vertikální analýzu rozvahy a výsledovky, poté poměrová analýza významných ukazatelů, dále jsou pak použity vybrané metody finanční analýzy, díky kterým bude možné posoudit finanční zdraví a celkové postavení této společnosti.