Finanční analýza PSP enegineering, a. s. - Červinková, Hana; Mikovcová, Hana, 1959-; Bernátová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu výrobního podniku PSP engineering, a.s., která je zaměřena na zjištění jeho celkového finančního zdraví, dosavadního vývoje a taktéž se snaží odhadnout jeho perspektivu do budoucna. V metodologické části jsou charakterizovány vybrané metody a postupy finanční analýzy, které jsou využity i v praktické části. Ta se skládá z více částí, kdy v úvodu je představena společnost PSP engineering a.s., její zaměření a dosavadní vývoj v posledních letech. Jako první je provedena extenzivní analýza zahrnující horizontální a vertikální analýzu rozvahy a výsledovky, poté poměrová analýza významných ukazatelů, dále jsou pak použity vybrané metody finanční analýzy, díky kterým bude možné posoudit finanční zdraví a celkové postavení této společnosti.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses