Vstup České a Slovenské republiky do EMU - Fencl, Libor; Korbel, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá tématikou vstupu České a Slovenské republiky do Evropské měnové unie. Úvodní část stručně popisuje dějiny vývoje EMU. Dále práce obsahuje krátký přehled vývoje teorie optimálních měnových oblastí se zaměřením na nejvýznamnější příspěvky k této teorii. Pozornost je také věnována výnosům a nákladům spojených se vstupem do EMU. Dále se práce zabývá plněním konvergenčních kritérií Českou a Slovenskou republikou. V závěru se pokouší zhodnotit, která země byla při plnění těchto kritérií a procesu reálné konvergence úspěšnější a zda jsou země již připraveny na vstup do eurozóny.
Vedoucí práce: Jiří Korbel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses