Ekonomika Spojeného království Velké Britábie a Severního Irska na počátku 3. tisíciletí - Pešicová, Zuzana (2008)
Všeobecná charakteristika ekonomiky Spojeného království po roce 2000, nastínění vnitřní a vnější rovnováhy a nerovnoměrného regionálního vývoje. Analýza problému přílivu migrantů do Spojeného království, popis migrujících pracovíků, programů umožňujících migrantům pracovat ve Velké Británii a dopady otevření pracovního trhu Velké Británie pracovníkům ze zemí střední a východní Evropy. Zhodnocení navrhované změny systému.