Finanční analýza společnosti Řetězárna a.s. - Mejzlíková, Michaela (2008)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením finanční situace výrobního podniku Řetězárna a.s. pomocí vertikální a horizontální analýzy účetních výkazů, analýzy poměrových ukazatelů a dále například pomocí výpočtu ukazatele EVA. Data potřebná pro tuto práci byla získána z dostupných účetních výkazů za roky 2004 - 2006.