Regulace tabáku v ČR - Zelenková, Tereza (2008)
Ve své práci ?Regulace tabáku v ČR? bych chtěla prozkoumat pohledy obou stran daného problému. Dotčenými stranami mějme na mysli stát a proti němu stojící tabákový průmysl. Úvodní slovo však bude patřit regulaci produktu jako takové. Mým cílem je tedy rozebrání úspěšnosti státu při regulaci tabáku a formy aplikací, jakými v dané oblasti zasahuje. Na druhé straně pak dopady těchto regulací na tabákový průmysl a spotřebitelské preference. Ke své analýze budu využívat různých statistik, na základě nichž se často k regulacím přistupuje. Vzhledem ke vstupu České republiky do Evropské unie se zaměřím i na kroky Evropské unie v dané problematice.