Analýza a zpracování dat pro sestavení konsolidované účetní závěrky holdingové skupiny podniků - Filka, Zdeněk; Doucek, Petr, 1960-; Klas, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Ve své bakalářské práci se zabývám analýzou a zpracováním dat pro sestavení konsolidované účetní závěrky holdingové skupiny podniků. Předmětem bakalářské práce je využití jazyka SQL jako nástroje získávání dat z relačních databází. Cílem práce je vytvořit skripty SQL, které zpracují data a na jejich základě vytvoří výstupní sestavy, které následně poslouží jako datové podklady pro sestavení konsolidované účetní závěrky společnosti XY. Celá práce je rozdělena na dvě hlavní části. V teoretické části je účelem poskytnout přehled jazyka SQL, především pak té části jazyka, pomocí které se lze dotazovat na data a tou je příkaz SELECT. Na jednoduchých příkladech je vysvětlen postup, jak pomocí tohoto příkazu získat žádané datové výstupy. Tento popis SQL je poté možné využít a uplatnit pro relační databáze v podnikové praxi, čímž se zabývám v praktické části. V té popisuji podnikovou databázi a strukturu jejích tabulek, ze kterých jsou data získávána. Poté definuji požadavky na data pro konsolidovanou účetní závěrku a na základě analýzy těchto dat vytvářím v závěru práce skripty SQL.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; zpracování dat; analýza dat; relační databáze; bakalářské práce; data processing; data analysis; relational databases; bachelor's theses