Elektronické bankovnictví v ČR a jeho možnosti - Tůma, Martin (2008)
Předmětem bakalářské práce: Elektronické bankovnictví v ČR a jeho možnosti, je přiblížit elektronické bankovnictví České republiky a zhodnotit jeho aktuální stav. V první části je definován pojem elektronického bankovnictví, dále jaké jsou jeho výhody a nevýhody ve srovnání s klasickým pobočkovým bankovnictvím jak z pohledu banky tak klienta, jeho bezpečnost a historický vývoj. Prostřední kapitola je zaměřena na jednotlivé formy elektronického bankovnictví. V závěrečné části této práce je uveden průzkum českého trhu a podle předem definovaných kritérií je na základě multikriteriálního hodnocení vybraného vzorku bank vybrána banka, která nabízí neoptimálnější variantu elektronického bankovnictví pro klienta -- jako fyzickou osobu, nepodnikatele.