Elektronické bankovnictví v ČR a jeho možnosti - Tůma, Martin; Matuštík, Ondřej; Exnarová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Předmětem bakalářské práce: Elektronické bankovnictví v ČR a jeho možnosti, je přiblížit elektronické bankovnictví České republiky a zhodnotit jeho aktuální stav. V první části je definován pojem elektronického bankovnictví, dále jaké jsou jeho výhody a nevýhody ve srovnání s klasickým pobočkovým bankovnictvím jak z pohledu banky tak klienta, jeho bezpečnost a historický vývoj. Prostřední kapitola je zaměřena na jednotlivé formy elektronického bankovnictví. V závěrečné části této práce je uveden průzkum českého trhu a podle předem definovaných kritérií je na základě multikriteriálního hodnocení vybraného vzorku bank vybrána banka, která nabízí neoptimálnější variantu elektronického bankovnictví pro klienta -- jako fyzickou osobu, nepodnikatele.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; elektronické bankovnictví; bakalářské práce; Internet banking; bachelor's theses