Zadluženost nejméně rozvinutých zemí - Peřinka, Tomáš (2007)
Práce se zaměřuje na problematiku zadluženosti, kterou zkoumá komplexním způsobem, v souvislosti s bezprostředně souvisejícími oblastmi a v kontextu nejméně rozvinutých zemí. Od jejich nutného počátečního vymezení se tematika postupně soustředí na obecný význam dluhu, jeho příčiny, důsledky či kvantitativní stránku. Prostor je také věnován podstatnému zohlednění rámce historického vývoje dluhové krize a samozřejmě i konečnému předložení určitých konkrétních konceptů ohledně řešení zadlužení v postižených zemích.