Metody udržování stavových informací v protokolu HTTP - Kolafa, Lukáš (2008)
Práce se zabývá metodami, jak udržovat stavové informace v komunikaci mezi serverem a klientem přes protokol HTTP. Práce je zaměřená na bezpečnost jednotlivých metod a jejich výhody a nevýhody v praktickém používání. Samostatnou část tvoří vlastní návrh řešení, který řeší některé bezpečnostní nedostatky používaných metod udržování stavových informací v protokolu HTTP.