Zálohování a archivace dat - Hrubeš, Jan; Jandoš, Jaroslav; Čech, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Při rostoucím množství dat jsou požadavky na jejich ukládání a zabezpečení stále závažnějším tématem. Případná ztráta dat může být pro daný subjekt nenahraditelná a zanmenat katastrofu. Proto je snahou práce podat stručný přehled o možnostech zabezpečení dat pomocí zálohování a archivace nejen v podniku, ale také v domácím prostředí a na závěr vypracovat zjednodušený postup pro usnadnění výběru vhodné technologie.Práce se nejdříve soustředí na popis a klasifikaci dat, jakožto výchozího objektu nutného ochrany. Následuje přehled dostupných technologií (Hardware a Software) a zobecněný postup pro výběr vhodné technologie, aplikovatelný pro konkrétní řešení. Přínos práce spočívá v systematickém shrnutí současné problematiky zálohování a archivace dat a ve vytvoření obecného postupu por výběr vhodné varianty.
Vedoucí práce: Jaroslav Jandoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; technologie; data; bakalářské práce; technology; data; bachelor's theses