Výuka seniorů v oblasti informatiky v ČR ve srovnání s ostatními státy EU - Valenta, Martin (2008)
Tato práce se zabývá vzděláváním seniorů v oblasti informačních technologií. Práce se pokouší zmapovat oblast vzdělávání seniorů v České republice z různých úhlů pohledu a toto srovnává s celkovou situací v Evropské unii. Hodnotí vzdělávací programy a popisuje trendy ve vývoji vzdělávání seniorů. Provádí analýzu vztahu seniorů a počítačů a zamýšlí se nad otázkou důležitosti informatiky, vzdělávání seniorů a nakonec i vzdělávání seniorů v oblasti informatiky. Dále přináší hodnocení úrovně vzdělání seniorů v oblasti informatiky v České republice i samotného procesu vzdělávání a toto porovnává se státy Evropské unie.