Výuka seniorů v oblasti informatiky v ČR ve srovnání s ostatními státy EU - Valenta, Martin; Benáčanová, Helena, 1947-; Seghmanová, Michaela, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce se zabývá vzděláváním seniorů v oblasti informačních technologií. Práce se pokouší zmapovat oblast vzdělávání seniorů v České republice z různých úhlů pohledu a toto srovnává s celkovou situací v Evropské unii. Hodnotí vzdělávací programy a popisuje trendy ve vývoji vzdělávání seniorů. Provádí analýzu vztahu seniorů a počítačů a zamýšlí se nad otázkou důležitosti informatiky, vzdělávání seniorů a nakonec i vzdělávání seniorů v oblasti informatiky. Dále přináší hodnocení úrovně vzdělání seniorů v oblasti informatiky v České republice i samotného procesu vzdělávání a toto porovnává se státy Evropské unie.
Vedoucí práce: Helena Benáčanová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; vzdělávací projekty; bakalářské práce; educational projects; bachelor's theses