Kreditní rizika z pohledu Basel II - Čabrada, Jiří; Dvořák, Petr, 1960-; Onder, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Diplomová práce "Kreditní rizika z pohledu Basel II" podává výklad nového kapitálového konceptu se zaměřením právě na úvěrová rizika. Důraz je kladen na hlavní přínos pravidel Basel II tj. na interní modely. Práce poměrně detailně popisuje využití basilejských parametrů -- především LGD -- v různých procesech úvěrových institucí. Samostatná část je věnována prostředkům kreditní ochrany a jejich dopadům na výši kapitálových požadavků. Prováděné analýzy před zavedením Basel II naznačovaly, že spuštění Basel II by mělo implikovat pokles rizikově vážených aktiv ke kreditnímu riziku. Tento fakt dokumentuje poslední kapitola.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses