Role a postavení BRIC v mezinárodních ekonomických vztazích - Říhová, Michaela (2008)
Zkratka BRIC je složena z počátečních písmen velice perspektivních ekonomik světa, jimiž jsou Brazílie, Rusko, Indie a Čína. Tyto čtyři země mají potenciál stát se v blízké budoucnosti významnými globálními hráči nejen díky své velikosti, ale zejména díky vzrůstajícímu vlivu v širokém spektru oblastí, který je podpořen příznivými podmínkami pro rozvoj.