Konkurenceschopnost EU a Spolková republika Německo - Curevová, Markéta (2008)
První kapitola práce je věnována konkurenceschopnosti, jejímu vymezení a možnostem, jak můžeme konkurenceschopnost měřit. Druhá kapitola popisuje Lisabonskou strategie, její vývoj a současnou situaci. Poslední kapitola je věnována Spolkové republice Německo, podrobněji je popisována Agenda 2010 a německý národní program reforem.