Rozdíly v postavení plátců daně z přidané hodnoty a osob identifikovaných k dani - Červená, Lucie; Svátková, Slavomíra, 1957-; Svátková, Slavomíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato práce je zaměřena na rozdíly v postavení plátce DPH a osoby identifikované k dani. Cílem je vyhodnotit rozdíly v právech a povinnostech plátce DPH a osoby identifikované k dani. Práce vymezuje jednotlivé subjekty, které vystupují v zákoně o DPH, a také podmínky, za jakých vzniká z osoby povinné k dani plátce DPH a z osoby, jež není povinná dani, osoba identifikovaná k dani. Rozdíly v právech a povinnostech plátce DPH a osoby identifikované k dani jsou vyhodnoceny podle zvolených kritérií, jimiž jsou rozlišení plátce daně a poplatníka, analýza ekonomické činnosti a činnosti, která ekonomickou není, určení daňové povinnosti u těchto osob, práva a povinnosti v oblasti správy daní a cesty vedoucí k optimalizaci daňové povinnosti těchto osob.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses