Španělští turisté v České republice - Caklová, Eva (2009)
Bakalářská práce se zabývá analýzou atraktivity destinace Česká republika pro španělskou klientelu. V teoretické části práce jsou definovány základní pojmy týkající se turistické destinace, nabídky a poptávky cestovního ruchu. V praktické části jsou nejprve charakterizováni španělští turisté a jejich zvyklosti, následuje analýza současné poptávky španělských turistů po destinaci Česká republika a přehled kvantitativní i kvalitativní nabídky České republiky. Na závěr je provedeno zhodnocení nabídky České republiky a jejího potenciálu s ohledem na další rozvoj cestovního ruchu španělské klientely do této destinace.