Španělští turisté v České republice - Caklová, Eva; Valentová, Jana; Bakos, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce se zabývá analýzou atraktivity destinace Česká republika pro španělskou klientelu. V teoretické části práce jsou definovány základní pojmy týkající se turistické destinace, nabídky a poptávky cestovního ruchu. V praktické části jsou nejprve charakterizováni španělští turisté a jejich zvyklosti, následuje analýza současné poptávky španělských turistů po destinaci Česká republika a přehled kvantitativní i kvalitativní nabídky České republiky. Na závěr je provedeno zhodnocení nabídky České republiky a jejího potenciálu s ohledem na další rozvoj cestovního ruchu španělské klientely do této destinace.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; cestovní ruch; Španělé; bakalářské práce; tourism; Spaniards; bachelor's theses