Inovační politika Švýcarska - Luzumová, Martina (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá inovační politikou Švýcarska. Předmětem zkoumání se stane inovační systém Švýcarska, role podnikatelského, veřejného, výzkumného a vzdělávacího sektoru při tvorbě inovací. Dále zjistíme, do jaké míry ovlivňuje zahraniční obchod s high-tech produkty celkovou obchodní bilanci Švýcarska. Cílem této bakalářské práce je tedy analýza inovační politiky Švýcarska z hlediska výše uvedených aspektů. Hlavní metody použité při tvorbě této práce jsou analýza, pozorování a srovnávání.