Analýza vývoje platební bilance České republiky v dlouhodobém časovém horizontu - vybrané problémy - Martincová, Tereza; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato bakalářská práce se zaměřuje v první části na teoretický přístup k platební bilanci, to znamená, vymezení pojmu platební bilance, struktura platební bilance a v neposlední řadě výběr vhodného salda platební bilance pro posouzení vnější ekonomické rovnováhy. Druhá, praktická, část se věnuje vývoji jednotlivých položek platební bilance v letech 2000-2007 a hodnotí platební bilanci jako celek. Třetí část se zabývá vlivem přímých investic na platební bilanci a hodnotí teritoriální, sektorové a odvětvové zaměření přímých zahraničních investic v tuzemsku a tuzemských investic v zahraničí. Stručně je v třetí části zmíněn i kurzový vliv na platební bilanci a vývoj koruny od jejího vzniku.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses