Analýza cílů Lisabonské strategie ve vybraných zemích EU - Moravec, Lukáš; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá analýzou cílů Lisabonské strategie ve dvou zemích EU, České republice a Dánsku. Vychází z vývoje evropských politik, jejichž cílem je stát se nejkonkurenceschopnější ekonomikou světa, založenou na znalostech. Mapuje situaci od roku 2000 do současnosti. Práce obsahuje soubor základních informací charakterizující obě vybrané ekonomiky, a to z pohledu geografického, politicko-ekonomického, sociálně-kulturního a technického. Na základě především tvrdých dat porovnává obě evropské země v osách revidované Lisabonské strategie. Cílem je poukázat na nedostatky České republiky, které je třeba uvažovat ve snaze stát se dynamickou, konkurenceschopnou zemí v globalizovaném světě.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; konkurenceschopnost; Dánsko; bakalářské práce; competitiveness; Denmark; bachelor's theses