Postavení Ekvádoru v Andském společenství národů - Vašutová, Helena; Adamcová, Lenka; Harmáček, Jaromír, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Hlavním cílem této práce je analýza ekvádorské ekonomiky a srovnání s ostatními členskými státy Andského společenství, zjištění záměrů a cílů tohoto integračního uskupení a především charakterizace významu členství pro Ekvádor. V první kapitole je Ekvádor obecně charakterizován, je zde popsán politický vývoj, je provedena ekonomická analýza podle základních makroekonomických ukazatelů, je popsána odvětvová struktura a provedena analýza zahraničního obchodu. V druhé kapitole je popsán stručný vývoj a cíle Andského společenství národů a současný stav integračního procesu. Dále jsou popsány vztahy Ekvádoru s dalšími členskými státy. V poslední kapitole je Ekvádor srovnán s ostatními členskými zeměmi podle vybraných ekonomických a sociálních aspektů. Na konci kapitoly je proveden rozbor ekvádorského obchodu s ostatními členy.
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Ekvádor; Peru; Bolívie; Kolumbie; bakalářské práce; Ecuador; Peru; Bolivia; Colombia; bachelor's theses