Možnosti využití hradu Houska pro cestovní ruch - Polach, Miroslav (2009)
Hrad Houska je jednou z atraktivit Máchova kraje. Tento původně gotický hrad, přestavěný na renesanční zámek, byl veřejnosti poprvé ve své historii otevřen v roce 1999. V roce 2008 se tak návštěvníkům Houska otevírala již desátým rokem. Cílem této práce je zhodnotit, jak se hradu podařilo zaujmout a prosadit, a popsat potenciál a možnosti Housky pro využití v cestovním ruchu.