Ochrana životního prostředí a konkurenceschopnost EU - Bednář, Jiří; Bič, Josef; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Hlavním úkolem této bakalářské práce je charakterizovat politiku ochrany životního prostředí EU se zaměřením na ekologické aspekty její konkurenceschopnosti. V práci jsou popsány nástroje, principy a instituce, na kterých je ekologická politika EU založena. Je zde nastíněna její historie a vývoj až do současnosti. Práce dále pojednává o Lisabonské strategii a Strategii udržitelného rozvoje EU.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; ochrana životního prostředí; konkurenceschopnost; bakalářské práce; environmental protection; competitiveness; bachelor's theses