Nadnárodní programy podpory podnikání - vybrané aspekty - Šnejdarová, Jaroslava (2008)
Tato práce se zaměřuje na vybrané aspekty nadnárodní podpory podnikání v České republice. Vzhledem k důležitosti malých a středních podniků nejen v ČR, ale v celé Evropské unii je významná pozornost věnována právě těmto subjektům. První část je teoreticky zaměřena, popisuje situaci a postavení MSP, dělení podniků dle velikosti a snahy o změny jejich přístupu k podporám. Dále je v práci popsána regionální a strukturální politika EU a jednotlivé iniciativy. Další část je věnována operačním programům v ČR a jejich využitelnosti pro podnikatele. Detailněji popsán je jeden program a to ROP NUTS II Jihozápad, který je v práci reprezentován nejen teoretickými poznatky, ale i konkrétním projektem z praxe. Na závěr je zařazena kapitola o podávání žádosti o dotaci.