Nadnárodní programy podpory podnikání - vybrané aspekty - Šnejdarová, Jaroslava; Černá, Iveta, 1979-; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato práce se zaměřuje na vybrané aspekty nadnárodní podpory podnikání v České republice. Vzhledem k důležitosti malých a středních podniků nejen v ČR, ale v celé Evropské unii je významná pozornost věnována právě těmto subjektům. První část je teoreticky zaměřena, popisuje situaci a postavení MSP, dělení podniků dle velikosti a snahy o změny jejich přístupu k podporám. Dále je v práci popsána regionální a strukturální politika EU a jednotlivé iniciativy. Další část je věnována operačním programům v ČR a jejich využitelnosti pro podnikatele. Detailněji popsán je jeden program a to ROP NUTS II Jihozápad, který je v práci reprezentován nejen teoretickými poznatky, ale i konkrétním projektem z praxe. Na závěr je zařazena kapitola o podávání žádosti o dotaci.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses