World Bank Group characteristics and analysis of its activity with a view to area of education - Hrubá, Lenka; Steinmetzová, Dana; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Skupina Světové banky je mezinárodní organizace založená v roce 1944 s cílem podpořit poválečnou rekonstrukci členských zemí. V současné době se zabývá převážně bojem proti chudobě, jejími příčinami a následky. Jednou z těchto oblastí je i vzdělávání v rozvojových zemích. Vzdělání hraje velice důležitou roli v boji proti chudobě a umožňuje rozvojovým zemím dosáhnout udržitelného ekonomického růstu. Světová banka realizuje různé programy na podporu vzdělávání v rozvojových zemích; jedním z nich byl i Alpha Maroc Project, jehož cílem bylo redukovat negramotnost dospělých v Maroku a jehož přiblížení je také součástí této práce.
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses