Analýza destinace Mexiko - Sogelová, Marie (2009)
V první části bakalárské práce budou obecně vymezeny předpoklady rozvoje cestovního ruchu. V druhé části jsou některé z teoreticky vymezených předpokladů konkrétně charakterizovány a popsány nejvetší kulturně-historické a přírodní atraktivity v jednotlivých částech Mexika. Současný a budoucí vývoj v cestovním ruchu Mexika je popsán v další části práce a v závěrečná část bude obsahovat SWOT analýzu destinace Mexiko. Cílem této bakalářské práce je charakterizovat současnou situaci v Mexiku, popsat předpoklady pro rozvoj, vyhodnotit silné a slabé stránky,hrozby a příležitosti této země jako destinace pro cestovní ruch.