Možnosti využití strukturálních fondů v oblasti cestovního ruchu při rozvoji destinace - Čiháková, Adéla; Indrová, Jarmila; Raabová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na regionální politiku Evropské unie. Komplexně charakterizuje její cíle, principy, mechanismy a finanční nástroje. Zároveň se věnuje její aplikaci na území České republiky. Konkrétně se jedná o středočeskou obec Nová Ves I, kde jsou představeny dva místní projekty. Práce si klade několik cílů: představit principy regionální politiky, systém strukturálních a jiných fondů a možnosti jejich čerpání, dále zjistit, zda obyvatelé obce Nová Ves I vědí o prostředcích financování, do jaké míry jsou s čerpáním alokací plynoucích z Evropské unie obeznámeni a v neposlední řadě uvést, jakým způsobem plynoucí dotace zkvalitňují život občanů a přispívají k zvyšování atraktivity obce v oblasti cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; cestovní ruch; regionální politika; strukturální fondy; bakalářské práce; tourism; regional policy; structural funds; bachelor's theses