Ekonomicko-sociální diferenciace Indie na počátku tisíciletí - Nováková, Markéta (2009)
Práce se zabývá rozdílnostmi, panujícími mezi jednotlivými indickými regiony a státy. Ty jsou ukázany pomocí demografických, sociálních a ekonomických charakteristik. Dále se snaží zachytit, ve kterých regionech, popřípadě státech, probíhá v současné době největší rozvoj a zdali je ovlivněn rozdílnostmi v popsaných charakteristikách.