Postavení SZ HLuboká v cestovním ruchu ČR - Písařová, Markéta; Netková, Jarmila; Raabová, Tereza, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato práce na příkladu státního zámku Hluboká charakterizuje současnou situaci velkého památkového objektu, který stabilně zaujímá jedno z předních míst v návštěvnosti mezi objekty v České republice. Teoretická část práce se soustředí na význam cestovního ruchu v národním hospodářství, poté se zaobírá obecnými ukazateli cestovního ruchu v České republice a Jihočeském kraji. Tato část je také doplněna definicí kulturně poznávacího cestovního ruchu a pojmu kulturní turista s důrazem na důležitost tohoto typu cestovního ruchu v kontextu cestovního ruchu obecně. Analytická část je také rozdělena do několika částí. Nejprve jde o rozbor z historického pohledu a o popis interiérů přístupných běžným návštěvníkům. V další části je podrobně rozebrán marketingový mix destinace. Poslední část analyzuje návštěvnost zámku v průběhu posledních let. Obsahuje též srovnání s jinými celorepublikově významnými konkurenty. Při zpracování práce byly použity údaje Českého statistického úřadu, České národní banky, Krajského úřadu Jihočeského kraje, ministerstva kultury a Národního památkového ústavu.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses