Postavení Spojených států amerických v mezinárodním obchodě - Černý, Lukáš (2008)
První kapitola bakalářské práce analyzuje aktuální ekonomický vývoj v USA a hodnotí jeho vliv na vývoj zahraničního obchodu. Důraz je kladen na dopady finanční krize, oslabování amerického dolaru oproti ostatním světovým měnám a stav platební bilance. Druhá kapitola si klade za cíl představit směr, kterým se ubírá obchodní politika USA, její cíle, nástroje a institucionální zázemí. Třetí kapitola je věnována postavení USA v mnohostranném obchodním systému a jejich roli v mezivládních organizacích v oblasti mezinárodního obchodu.