Postavení Spojených států amerických v mezinárodním obchodě - Černý, Lukáš; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
První kapitola bakalářské práce analyzuje aktuální ekonomický vývoj v USA a hodnotí jeho vliv na vývoj zahraničního obchodu. Důraz je kladen na dopady finanční krize, oslabování amerického dolaru oproti ostatním světovým měnám a stav platební bilance. Druhá kapitola si klade za cíl představit směr, kterým se ubírá obchodní politika USA, její cíle, nástroje a institucionální zázemí. Třetí kapitola je věnována postavení USA v mnohostranném obchodním systému a jejich roli v mezivládních organizacích v oblasti mezinárodního obchodu.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; obchodní politika; Spojené státy americké; mezinárodní obchod; bakalářské práce; commercial policy; United States; international trade; bachelor's theses