Proces transformace české ekonomiky - silné a slabé stránky - Pohunek, Jiří (2008)
V prvních kapitolách práce zdůvodňuje nutnost transformace a výchozí podmínky České republiky. Dále práce analyzuje jednotlivé fáze transformace a hodnotí silné a slabé stránky procesu. Zvláštní pozornost je věnována změnám zahraničního obchodu v průběhu transformace. V závěru je uveden souhrn a hodnocení transformace a názor autora na některé sporné kroky.