Private Equity Business Model - Miškovič, Branislav (2008)
Cieľom bakalárskej práce je oboznámiť čitateľa s business modelom investícii formou private equity. Investovanie súkromným kapitálom je rýchlo rastúcim trhom s potenciálne veľkými výnosmi. Bakalárska práce rozoberá postupne formy a spôsoby investovania v závislosti na životnej fáze podniku, do ktorého kapitál natečie. Zaoberá sa aj výnosmi private equity a stručne charakterizuje trh private equity v USA a v Európe. V poslednej časti sa krátkosti venuje spôsobu oceňovania podnikov.