Automobilový průmysl v Evropě - Kareš, Michal; Bič, Josef; Hitzgerová, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu vlivu přednostní skupiny CARS 21 spadající pod Evropskou komisi na konkrétní automobilky z Evropy (v našem případě Škoda Auto). V úvodní části jsou zmíněny základní informace o automobilovém průmyslu v Evropě. Dále je věnován bližší pohled na skupinu CARS 21, která byla založena za účelem pomoci evropskému automobilovému průmyslu ve zvýšení konkurenceschopnosti ve formě doporučení. Dosahují však tato doporučení vytouženého efektu. V poslední části se rozebírají aktivity Škoda Auto. Její hospodářská situace, portfoliová strategie a koncepce udržitelného rozvoje jsou blíže analyzovány. Závěr je zaměřen na zhodnocení stavu automobilového průmyslu v důsledku finanční krize a na do jaké míry skutečně komise "pomáhá" výrobcům automobilů.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses