Sociálně-tržní hospodářství Spolkové republiky Německo zhodnocení, aktuální stav a perspektivy - Hrodějová, Simona (2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na koncepci sociálně tržního hospodářství v SRN, které pomohlo zajistit "německý hospodářský zázrak" a dovedlo SRN k účinné obnově po druhé světové válce. Z jejich základních rysů vychází německá hospodářská politika dodnes. V současné době se musí sociálně tržní hospodářství přizpůsobit novým výzvám - globalizaci a demografickým změnám. Analyzuji a stavím proti sobě původní, velice úspěšnou podobu sociálně tržního hospodářství v SRN a jeho současnou podobu. V první části jsou vysvětleny základní rysy a principy sociálně tržního hospodářství z teoretického hlediska. Druhá část popisuje praktické formování a vznik sociálně tržního hospodářství. Třetí část je uvedena popisem odklonu od klasických prinicipů sociálně tržního hospodářství a pokračuje reformními kroky poslední doby.