Sociálně-tržní hospodářství Spolkové republiky Německo zhodnocení, aktuální stav a perspektivy - Hrodějová, Simona; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Hitzgerová, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na koncepci sociálně tržního hospodářství v SRN, které pomohlo zajistit "německý hospodářský zázrak" a dovedlo SRN k účinné obnově po druhé světové válce. Z jejich základních rysů vychází německá hospodářská politika dodnes. V současné době se musí sociálně tržní hospodářství přizpůsobit novým výzvám - globalizaci a demografickým změnám. Analyzuji a stavím proti sobě původní, velice úspěšnou podobu sociálně tržního hospodářství v SRN a jeho současnou podobu. V první části jsou vysvětleny základní rysy a principy sociálně tržního hospodářství z teoretického hlediska. Druhá část popisuje praktické formování a vznik sociálně tržního hospodářství. Třetí část je uvedena popisem odklonu od klasických prinicipů sociálně tržního hospodářství a pokračuje reformními kroky poslední doby.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses