Specifika výběru a implementace účetního software malé firmy - Boula, Petr (2009)
Téma výběru a implementace účetního software je dnes aktuální pro téměř každý podnik. Tato práce se zabývá zmíněnou problematikou v prostředí malých firem a poskytuje stručný návod, jak při výběru postupovat. V praktické části charakterizuje typy aplikací, které jsou na trhu dostupné, popisuje zásady správného výběru a nastiňuje problémy vznikající při jeho nesprávném provedení. Praktická část je výsledkem rozboru několika společností, které v nedávné době ekonomický software implementovaly. Ukazuje nejčastější a nejvýraznější chyby při praktickém řešení problému výběru a implementace a dává rady, jak se jim vyhnout.