Možnosti přeshraniční spolupráce v mikroregionu Chebsko - Yonová, Kateřina; Wokoun, René, 1953-; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem bakalářské práce je analýza a srovnání programů přeshraniční spolupráce v mikroregionu Chebsko. Jde zejména o využití dotačních možností z fondu EU pro investiční záměry v mikroregionu. Základ tvoří předstrukturální fond přeshraniční spolupráce Phare CBC a speciální program tzv. Iniciativy společenství, konkrétně Interreg IIIA, zaměřený na přeshraniční spolupráci. V novém programovacím období jsou základem přeshraniční spolupráce Operační programy v rámci cíle 3 Evropská územní spolupráce. V mém případě se jedná konkrétně o OP Přeshraniční spolupráce ČR - Bavorsko a OP Přeshraniční spolupráce ČR - Sasko. Dále byly použity programové dokumenty mikroregionu Chebsko a další zdroje s konkrétnějšími informacemi o příhraničních projektech. Bakalářská práce je tvořena Úvodem, Závěrem a čtyřmi kapitolami.
Vedoucí práce: René Wokoun
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; přeshraniční spolupráce; bakalářské práce; transborder cooperation; bachelor's theses