Analýza intervencí do trhu práce z pohledu rakouské školy a její komparace s jinými přístupy - Urbášková, Martina (2008)
Cílem mojí práce je srovnat přístup rakouské školy s neoklasickým postojem, a to z hlediska intervencí do trhu práce. V první části práce pojednám o školách vzešlých z marginalistické revoluce. V rámci další kapitoly charakterizuji rakouskou a neoklasickou ekonomii a představím jejich metodologie. Dále seznámím s trhem práce obecně a zároveň poukáži na jeho odlišnosti oproti jiným trhům. V další části práce přistoupím k aplikaci metodologií rakouské školy a neoklasické ekonomie na konkrétní státní zásahy, a to na zákonnou minimální mzdu a odbory a zároveň provedu jejich vzájemné srovnání.