Finanční analýza podniku Škoda Auto, a. s. - Dolníčková, Aneta (2009)
Cílem této bakalářské práce bylo provést finanční analýzu podniku Škoda Auto, a. s. v letech 2005 až 2007, a posoudit tak její finanční zdraví. Práce je rozdělena na dvě základní části: metodologickou a praktickou. První část uvádí čtenáře do problematiky finanční analýzy, specifikuje její předmět a cíl, popisuje její uživatele a potřebné zdroje pro její sestavení. Dále jsou zde vysvětleny základní pojmy, které s finanční analýzou bezprostředně souvisí, a základní metody pro její vypracování. Druhá, praktická část, se zabývá konkrétními výpočty a výsledky finanční analýzy. Nejprve je představena společnost Škoda Auto, a. s., její hlavní činnost, organizační struktura a její více než stoletá historie. Následně jsou použité poznatky z teoretické části aplikovány na danou společnost a dosažené výsledky interpretovány. Závěr práce obsahuje shrnutí výsledků celé analýzy, zhodnocení finanční situace podniku a navržená doporučení.