Odložená daň v ČR - Ryznerová, Magda (2008)
Odložená daň je poměrně mladou a pro veřejnost ne příliš známou účetní kategorií. V rámci účetnictví slouží k přiřazení nákladu, který vznikl z titulu povinnosti úhrady daně z příjmů, příslušnému účetnímu období. Má také značný význam pro věrný a poctivý obraz účetnictví podniku v podobě úpravy nadhodnoceného či podhodnoceného disponibilního zisku.