Analýza současného trhu ERP produktů - Vašek, Martin; Pour, Jan; Basl, Josef, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce se zabývá aktuálními trendy v oblasti ERP produktů. Sleduje zásadní charakteristiky důležité pro rozvoj podniku implementujícího nový IS a snaží se napomoct různě velkým společnostem rozhodnout se pro správné softwarové řešení. Zároveň přispívá k objasnění možných komplikací při a po implementaci systému. Cíleně se zaměřuje na reálný dopad celého projektu na firemní prostředí a zaměstnance a pokouší se odstranit nereálná očekávání z nového ERP. Zkoumá odlišnosti mezi českým a světovým trhem na poli celopodnikových informačních systémů, přičemž se více zaměřuje na českého uživatele. Na základě několika průzkumů a studií pak srovnává očekávaný a skutečný dopad těchto událostí na efektivnost podniku a analyzuje reálné přínosy a náklady plynoucí se zavedení současných ERP systémů. Zohledňován je rovněž vliv globálních změn světové ekonomiky na IT produkty. V závěru mé práce se pak objevují charakteristiky nejnovějších přístupů k problematice podnikových systémů, a to ERP jakožto poskytované služby (Software as a Service -- SaaS).
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses